Kategórie
 
 
 
 
 

Dovolenka s rodinou

Blog
Napísal Redakcia Eshopu
02.08.2023

Dlho sme uvažovali nad dovolenkou s rodinou spojenou s rybačkou. Keďže to mala byť prvá dovolenka s babami strávená v stanoch, zvolili sme jazero neďaleko domova, Veľký Cetín.

 

Po  príchode na jazero začíname stavať základný tábor. Ja si pripravujem svoju výstroj, sadám do člna a vyrážam na vodu osadiť bójky a zakŕmiť. Lovné miesta mám v dvoch rôznych vzdialenostiach.

Plán akcie bol, aby deti mali zážitky, aby sme si to rodinne užili a hlavne si oddýchli. Zvolil som jasnú voľbu na chytanie rýb. Kŕmne boilies pol na pol naše 3Fish a od firmy STARBAITS. Zalial som ich LIQUID DIPOM v príchuti Scopex a chytal som na boilies od Pirko Baits Slovakia Andreja Kochana.

Hneď prvý deň sa nám podarilo chytiť niekoľko kapríkov do 10 kilogramov. Deti boli neskutočné šťastné a samozrejme sa nám darilo čím ďalej tým viac. Zdolali sme aj niekoľko pekných amurov na umelú kukuričku ULTRACORN z miesta, ktoré bolo prikŕmené PARTIKLOVÝM MIXOM, ochuteným ULTRADIPOM Red Liver. Spolupráca s deťmi ma neskutočne bavila, hlavne keď som videl, že môj detský sen s rybičkami baví aj moje deti.  Na druhý deň sa dosť zmenilo počasie. Začalo fúkať a predpoveď  počasia  nevyzerala najlepšie.

Výstraha znela na silný vietor a búrky s krúpami. Deti sa začali báť , ale ani to nás neodradilo pokračovať v rybačke.  Vedel som že fučanie vetra je dobré pre ryby, ale blesky a hrmenie nám  to trošku skomplikovali a záberov prichádzalo menej a menej. Poslednú noc som ráno o  03:00 mal krásnu pomalú jazdu a na jej konci bol neskutočný  šupináč , ktorého sa mi žiaľ nepodarilo vytiahnuť. Zostal som sklamaný, lebo prechytať  sa cez kapríkov do 12 kg bol fakt nadľudský výkon.

Ale nevadí veď to predsa nebolo o veľkosti rybičiek. Som veľmi šťastný a vďačný že sa nám podarilo pochytať množstvo krásnych rýb, ale i za to, že to deti zvládli bravúrne a že som tieto pekné dni mohol stráviť s rodinou pri vode.